Google Chrome tips

 Rensa tidigare sparade inmatningar

Tryck på Shift+Delete för att ta bort en tidigare inskriven adress som du inte vill ska synas bland ”auto-complete” resultaten i adressfältet.

Detta kan även användas för att ta bort sparade användarnamn på olika sidor med inloggning, bara att hålla musmarkören över det användarnamn/login som du inte önskar ha kvar och tryck sen shift + delete.

OBS. Tänk på att du ska hålla inne shift tangenten samtidigt som du trycker på delete knappen

 


 

Städa bland tillägg/addons

Kolla över dina tillägg så du inte har en massa onödiga program som körs i bakgrunden och slöar ner din webbläsare, tryck på menyn (den med 3 vågräta streck längst till höger där uppe) och sen ”Fler verktyg” följt av ”Tillägg”. Här kan du sedan bocka av eller ta bort tillägg som du inte använder/behöver.

 


 

Kortkommando för att öppna en ny flik

Håll in CTRL och tryck sedan på T så öppnas en ny flik (T för engelska Tab)

 


 

Kortkommando för att skriva ut

Håll in CTRL och tryck sedan på P så får du upp utskriftsrutan (P för engelska Print)

 


 

Kortkommando för helskärm

Tryck på F11 så får du upp Chrome i helskärmsläge, extra användbart om man vill visa mer av en sida som normalt kanske inte får plats på skärmen (eller tvn om man har kopplat datorn till den)

 


 

Lägg till en hemknapp samt ett bokmärkesfält under adressfältet

Tryck på menyn (den med 3 vågräta streck längst till höger där uppe) och sen på ”inställningar”, bocka sedan i ”Visa knappen startsida” samt ”visa alltid bokmärkesfältet”

Passa på att göra mappar i bokmärkesfältet för att få lite struktur på dina favoriter/bokmärken, exempelvis mappar med Hälsa, Nyhetssidor, Nöje, Shopping, Spel och Övrigt där du sedan lägger dina favoriter/bokmärken inom respektive kategori. Är du sedan även inloggad i google chrome på ditt google konto så synkas dina bokmärken så du inte blir av med dom när du skaffar ny dator, samma google konto kan du även använda på din mobil och komma åt dina bokmärken även där om så önskas.

 


 

Rensa enstaka sparade lösenord från olika sidor

Öppna inställningar och tryck sedan längst ner på ”avancerade inställningar”, rulla sedan ner till rubriken ”Lösenord och formulär” och tryck på ”Hantera lösenord”.

 


 

Rensa dns cache manuellt 

Kopiera & klistra in (eller tryck)
chrome://net-internals/#dns
i adressfältet så får du upp alternativ för att rensa cache